© LR DigiPhoto 2015

Schreeuwarend, Aquila pomarina                                    

Bayerische Wald (Duitsland), juli 2010

De schreeuwarend (Aquila pomarina) is een donkere arend, die in zuidelijk Afrika overwintert en in het voorjaar naar Oost-Europa trekt om daar de zomer door te brengen.

Deze middelgrote arend heeft een kop-staartlengte van gemiddeld 60 cm en een vleugelspanwijdte van 150 cm.

De soort heeft een relatief kleine snavel en een donkerbruin verenkleed.

De schreeuwarend bouwt zijn nest in een boom, voornamelijk in beboste gebieden.

Het nest bestaat uit 1 tot 3 eieren.

De soort heeft een gevarieerd dieet met allerlei kleine dieren, zoals insecten, kleine vogels en kleine zoogdieren.

De schreeuwarend dankt zijn naam aan de karakteristieke hoge, harde roep.

Index. Index.