© LR DigiPhoto 2015

Heggenmus, Prunella modularis                                                                

Dongen, april 2006

De heggenmus (Prunella modularis) is een zangvogel uit de familie van heggenmussen (Prunellidae).

Ze worden 15 centimeter groot, ongeveer even groot als de huismus. Hij heeft een hoge en heldere zang.

Ze verplaatsen zich op een eigen manier: laag bij de grond onder struiken en heggen, op paadjes en zelfs in lanen van parken op zoek naar voedsel.

De heggenmussen in Noord-Europa trekken in de winter naar het Zuiden en westen.

In Nederland en BelgiŽ komen heggenmussen het gehele jaar voor.

Index. Index.