© LR DigiPhoto 2015

Dryadula phaetusa                                                                              

Luttelgeest, augustus 2010  

Dryadula phaetusa is een vlinder uit de subfamilie Heliconiinae en de enige soort in zijn geslacht.

De vleugels zijn 73 – 76 mm breed en oranjebruin met zwarte strepen.

Het vrouwtje is valer gekleurd dan het mannetje.

Deze soort heeft in vergelijking met andere vlinders uit dezelfde subfamilie relatief korte antennes.


Dryadula phaetusa komt alleen voor in terreinen met een lage begroeiing en niet in bosrijke gebieden.

Hij komt voor van Mexico tot in BraziliŽ. In tegenstelling tot andere vlinders uit de Heliconiinae verzamelt deze soort geen stuifmeel aan zijn roltong.

Hij voedt zich met nectar van bloemen uit het geslacht Asclepias.

Waardplanten voor de rupsen zijn Passiflora morifolia en Passiflora talamancensis.

Index.